מיקרוגל שחיממו בו בשר וחלב. ואח"כ פרווה- מה דין המאכל

שאלה:

שלום הרב
התארחנו אצל קרובי משפחה. יש להם מיקרוגל אחד- וייתכן מאד שחיממו בו גם בשר וגם חלב בלי כיסוי.
לא ברור לי אם זה קרה ב24 שעות האחרונות מאז שהיינו שם.
הם חיממו עוגה (שהכינו- אני מניח שהיא כן כשרה) – כיוון שהם מאד מאד נפגעים במידה ולא אוכלים אצלם- חשבתי ששמא יש לסמוך כאן על נטל"פ שהמאכל בדיעבד מותר.

אח"כ הבטתי לתוך המיקרוגל- וראיתי שם שיירי מאכל- אך לא ברור לי ממה.

האם אני צריך לעשות תשובה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שאסור היה לאכול עוגה זו, תמיד יש התזות ושאריות.

אגב, לא הבנתי למה אתה מניח שהעוגה כשרה, מי שאינו מקפיד על בשר בחלב אי אפשר לסמוך שהוא מקפיד על כשרויות טובות… ומה עם הפרדה בתנור ובתבניות…

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1