שכח ותן טל ומטר והתחיל רצה

שאלה:

בדין ברך עלינו אם שכח לומר ונזכר ואמר את המילה רצה האם יחזור לברך עלינו או כל עוד לא אמר המחזיר שכינתו לציון יחזור ויאמר ותן טל ומטר?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהוא התחיל רצה הוא בעצם כבר גמר ועזב את ברכת שומע תפילה, כך שאינו יכול לחזור להשלים שם ותן טל ומטר, בקשות אפשר להוסיף רק בשומע תפילה ולא בברכה אחרת, ואין לכך כל קשר לחתימה של ברכת ההודאה, לא זה הנושא. לכן עליו לחזור לברך עלינו.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קיז סעי' ד.