תרומות ומעשרות לטמא בידים

שאלה:

שלום ברכה,
אם אדם שרוצה לעשר יין. מה יעשה עם התרומה גדולה ותרומת מעשר? האם צריך לטמא אותם עם מים טופח על מנת להטפיח? האם זה מקבל טומאה כדין אוכלים?

תשובה:

שלום וברכה

לטמא תרומה בידים בלאו הכי אסור, הן בפרי הן ביין, ראה רמב"ם תרומות פרק יב הל' א, אלא שבדרך כלל רוחצים את הפירות בשדה והם נעשים מוכשרים לקבל טומאה וכך גם בענבים, ובכלל הכל מוחסזק בזמנינו כטמא ראה שו"ע סי' שלא סעי' נב.