נתפסה בבגידה והבעל מחל

שאלה:

בעל תפס את אישתו בוגדת .
הבעל החליט להמשיך בזוגיות ולמחול לאישה …
האם פעל נכון ? הוא מעוניין להמשיך בנישואים הללו ..

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לא בטוח שאכן פעל נכון. אישה שזינתה נאסרה לבעלה. לכן השאלה שצריכים לשאול האם אכן זה היה או לא. או האם ברור שהיה או לא. כלומר, אילו הבעל תפס בשעת מעשה וראה, או לדוגמה, שם מצלמות וראה הכל (והוא הרי יודע שהמצלמות אותנטיות ולא עברו עריכה וכד'). לכאורה אין מנוס אלא מגירושין. האישה ודאי אסורה לבעלה. (אמנם הפוסקים דנו האם כופים את הבעל לגרשה באופן זה, או רק אומרים להם שאסור להם לחיות ביחד, ואין כאן המקום להאריך).

אולם אם המונח שכתבת "תפס" הכוונה היא התכתבויות וכד', אז האישה אינה נאסרת לבעלה, לכל היותר זה יוגדר ככיעור, ובכיעור לבד האישה אינה נאסרת (ראה שו"ע אבה"ע סי' יא). ואם בתוספת לכך היא גם הודתה בכך, זה בעיה וצריכים לבחון את המקרה לגופו. מעיקר הדין אישה אינה נאמנת כמבואר בסוגיה בנדרים צ, ויש מהראשונים שאף כתבו שאין צורך כלל לחשוש לדבריה שמא אמת בפיה, אלא כך קבעו חז"ל שאינה נאמנת. אולם כאשר בצירוף לאמירתה יש רגלים לדבר זה בעיה וכאמור, צריכים להתיישב ולחשוב על כל מקרה לגופו.