קנה ארנק יש שנייה ומצא בתוכו כסף

שאלה:

אדם קנה ארנק בחנות יד שנייה, ומצא בתוכו כסף, האם הוא צריך לעשות השבת אבידה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין בארנק סימן, נחשב הארנק לאבוד מהבעלים, וזכה בהם הקונה. אם יש בארנק סימן דינו כאבדה שיש בה סימן וחייב להשיב לבעלים הראשונים. בכל מקרה המוכר לא זכה במעות שבארנק, ולא חייבים להשיב למוכר.

בהצלחה.

מקורות:

המוכר לא זכה במעות כמבואר בשו"ע סימן רלב סעיף יח, שסרסור שקנה דבר בחזקת בדיל ומכרו, ונמצא זהב זכה הלוקח, כיון שלא זכה בו הסרסור.

האם חייב להשיב לבעלים הראשונים ראה שו"ע חו"מ סימן רס גבי מצא מעות בכותל שהרי אלו שלו משום שודאי היה של אמוריים מעבר, ומבואר שם שאם בעל בית הראשון היה ישראל חייב להשיב לו.