דאגה בלב איש ישיחנה – לשון הרע

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי עברנו קושי מאוד גדול מול המשכיר של הדירה שלנו (יחס מעליב, חוסר רצון לבצע עבורנו תיקונים בדירה וכו').
האם מותר לנו לדבר על כך בבחינת "דאגה בלב איש ישיחנה" כדי להקל עלינו להתמודד מולו או שזה אסור מכיוון שזה נחשב לשון הרע?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

האמת היא שמצד דאגה בלב איש ישיחנה כתב החפץ חיים שזה גם סוג של לתועלת ואין בזה משום איסור לשון הרע. אבל מאידך, שימי לב, הרי הרבה מאד פעמים שאנשים מדברים לשון הרע, זה לצורך זה או אחר. כמעט אף פעם הם לא יגידו לעצמם או לאחרים שזה לשם גנאי, תמיד יימצא תירוץ ראוי יותר או פחות… כאשר החפץ חיים אומר שלשם דאגה בלב איש ישיחנה אין זה לשון הרע, כוונתו למצבים קשים יותר שאדם חש צורך לספר כדי להפיג את המתח וכד', במקרה זה, אתם יכולים לשוחח ביניכם ואולי אף לנסות לדון אותו לכף זכות, אבל לספר לאחרים קשה לי להאמין שיש מקום להתיר בלי כל תועלת.