הדלקת נרות עם מצת – כיבוי הגפרור לאחר הדלקת נרות

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר להדליק נרות שבת וחג עם מצת?

תשובה:

שלום וברכה

בנות אשכנז שמקבלות שבת רק בברכה ולא בהדלקה בודאי יכולות כך לעשות, אבל אלו מבנות ספרד שנוהגות כדעת הגר"ע יוסף לברך תחילה, כדעת השו"ע ושלא כמנהג בני ספרד מדורות עברו, לא יעשו כן, שכן לפי מנהגן זה אסור לכבות את הגפרור שהדליקו בו. כמובן ביום טוב אם מדליקים אחר השקיעה אסור בכל מקרה ולכל הדעות ליצור אש חדשה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה, על ענין כיבוי הגפרור, ועל מנהג בנות ספרד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבוד הרב
    אך לא ככה למדתי , לי ידוע שבילקוט יוסף מביא שגם לאשה אין קבלת שבת בהדלקה {וטוב שתתנה על כך פעם בשנה} ואכן מזכיר שם את מי שנוהגות לא לכבות הגפרור וכו' אך מביא שלדעת השו"ע ורוב פוסקים אין הקבלה בעת ההדלקה (סימן רסג, סע' נב, עמ' תפט בקיצור חלק א)
    וכן מביא גם באותו סימן בסע' ז' עמ' תפב שאם כבו הנרות מהרוח וברור לה שעדין לא זמן שקיעה צריכה לשוב ולהדליק (בלי ברכה) ורק אם קיבלה שבת בפירוש או שהיא מבנות אשכנז תבקש מבני הבית האחרים,
    אז הנה אפילו להדליק שוב מותר שזה יותר גרוע מלכבות