לשון הרע על לקוח

שאלה:

שלום , נתבקשתי למסור מידע לספק שעובד איתי על לקוח שמבקש לקנות ממנו ומוכר לי היטב . מה מותר לי לספר ומה לא ?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהשאלה היא לתועלת. האיש רוצה לדעת האם הוא אמין, עומד בתשלומים או לא וכד'. בודאי מותר לך לספק לו את המידע הזה, אבל אתה חייב לעמוד בכללים של החפץ חיים, שהיה רק למטרת תועלת ולא חלילה לשם גנות על חברו, שיזהר בפרטים שלא להגזים וכד'.