ריבית פיגורים בחשבון חשמל

שאלה:

שלום , שילמתי חשבון חשמל שהכיל בתוכו ריבית פיגורים על סך 2 שח, לא שמתי לב לכך רק לאחר התשלום, מה לעשות ? האם עברתי על איסור ריבית ?
אודה לתשובה בנושא זה של ריביות שמחייבות חברות בגין איחור וכדומה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ריבית פיגורים נחשב לאיסור ריבית דרבנן. אם לחברה יש היתר עסקה יש להקל. לחברת חשמל יש היתר עסקה.

במקרים שאין היתר עסקה וחויב הלקוח בתשלום ריבית, אין סיכוי ללקוח להוריד את חיוב הריבית, ואם לא ישלם החוב יתפח ובסוף ייקחו את החוב ממנו בעל כורחו,  לכן יש להקל שישלם מראש, ולא נקרא שמשלם מרצונו אלא שלוקחים ממנו את הריבית. אמנם יש להיזהר לכתחילה שלא לאחר את התשלום כדי שלא יחויב בריבית פיגורים – בחברות שאין להם היתר עסקה.

בהצלחה וגמח"ט.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם גם לחברת הגיחון ( מים ) יש היתר עסקא?
    מה לגבי חברות סלולריות כמו 012 נט ויזן, פרטנר אורנג' ?
    עיריית ירושלים ?
    תודה
    איך אוכל לדעת אם לחברות יש היתר עסקה?

  2. שלום עירית ירושלים יש היתר עסקה. שאר הדברים איני יודע. יש לברר כל דבר לגופו. הרב פנחס וינד מתעסק בנושא ופועל לעשות היתר עסקה בערים ובחברות שונות.