גרושה שצריכה גט לחומרא

שאלה:

אישה שהתגרשה מבעלה ושכבה איתו לאחר הגירושים בתוך 90 הימים הראשונים לגירושים.. וחיה בנפרד ממנו ושכבה עם גברים אחרים ולאחר כמה שנים בעקבות פנייה לרבנות אמרו לה שהיא צריכה גט לחומרא.
האם כל מי שהיה איתה עבר על אשת איש?

תשובה:

שלום רב,

לא הייתי ממהר לומר שהם עברו על איסור אשת איש. אני לא יודע את הפרטים ומדוע אמרו לה שהיא זקוקה לגט לחומרא. אבל הרבה פעמים כשמו כן הוא: לחומרא. ישנם כמה סיבות לומר שהם לא עברו על איסור אשת איש, אבל מאחר שאיני יודע את הפרטים, אין טעם למנות אותם כאן אם הם רלוונטיים.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט