הפסקה בתפילה / תפילה בצניעות

שאלה:

לגבי הפסקה בתפילה
אני נמצאת בתור לרופא עם הילד קרוב לסוף זמן תפילה ויש לי שתי אפשרויות או להתפלל וכשיגיע תורי להפסיק בדיבור באמצע תפילה או להימנע מלהתפלל מה עדיף שאלתי הן על ברכות קרי"ש והן על שמו"ע
שאלה נוספת כשאני במקום ציבורי כנ"ל
האם עדיף להתפלל שמו"ע בעמידה למרות שזה קצת מוזר וגם בעיני לא כ"כ צנוע
או להתפלל בישיבה
תודה

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה בסי’ קו מבואר שנשים חייבות להתפלל שחרית ומנחה, ולפי דבריו גם זמן התפילה נוהג בנשים וגברים כאחד. אמנם למנהג הספרדים כתב הגר”ע יוסף שאין חיוב להתפלל אלא פעם אחת ביום ולמנהגם אין זמן תפילה נוהג אלא בגברים ולא בנשים. ברכות קריאת שמע נשים לא חייבות לכן, אחרי זמן תפילה אין לומר, וגם אם יש חשש שתצטרך להפסיק לא תאמר. בשמונה עשרה לא מפסיקים ויהי מה, לכן אם אין ברירה אשה ספרדיה תתפלל אחרי זמן תפילה ואשה אשכנזיה תוותר על תורה אצל הרופא ותכנס אחר כך.

יש להתפלל בעמידה בפינה במקום צנוע ושקט, או לחזור הביתה ולהתפלל שם.

בכלל צריך להיות מאורגנים עם התפילה כך שכל זה לא יקרה.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאמור, לכתחילה אין מקום להתיר כיון שהן חייבות בתפילת שחרית, וגם בדיעבד, גם למקילים לגברים לומר ברכות קריאת שמע עד חצות, נשים לא תאמרנה.