עובר לפני המתפלל

שאלה:

שלום כבוד הרב.
1.אני ספרדי- בלי נדר ארצה לצום עד חצות בערב ר"ה עד חצות- השאלה מתי אני מקבל על עצמי וכיצד ?
2.האם אדם שסיים תפילת 18 ולא יכול ללכת אחורה כי יש אדם שעדיין מתפלל- האם הוא יכול לענות אמן וברוך שמו ואפילו להמשיך את התפילה כמו תחנון וכו' עד שאותו אדם שמאחוריו יסיים להתפלל?
3.אם אדם יושב תוך 4 אמות מלפני האם אני יכול להתחיל להתפלל כך תפילת שמונה עשרה או שאצטרך לקחת ממנו 4 אמות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. כיון שאתה מתענה כמנהג ישראל ולא תענית יחיד א"צ בזה בקבלת תענית. אמנם אם בני קהילתך לא נהגו בזה כלל, תקבל במנחה של היום הקודם להתענות עד חצות, כפי הנוסח שבסידורים.
  2. רשאי לענות ולהתפלל כל מה שבסדר התפילה.
  3. אין לך כל חיוב להתרחק, הוא רשאי לסמוך על הסוברים שמי שעוסק בתיקוני התפילות רשאי לשבת, אף שבשו"ע הביא דעת המחמירים.