תפילה ביחידות בזמנה או בציבור לאחר זמנה?

שאלה:

מה עדיף: להתפלל שמונה עשרה ביחידות בתוך זמן תפלה או להתפלל בצבור אחרי זמן תפלה?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בדבר שצריך להתפלל בתוך זמן תפילה, ואפילו ביחידות, ולא לאחר את הזמן. אמנם אם הציבור מספיקים לזמן תפילה השני שלפי הגר"א ומאחרים את הזמן הראשון שלפי המגן אברהם, יש להעדיף להתפלל בציבור תוך זמנו של הגר"א.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' מו ס"ק לב, מנחת יצחק ח"ג סי' עא. אלא שאם הוא נמצא בבית הכנסת עם הציבור, לא יתפלל בפניהם ביחיד, אלא יצא לחדר אחר או לפרוזדור ויתפלל שם, ראה משנה ברורה סי' צ ס"ק לו.