להתפלל ללא מנין כדי לקיים תפילה קבועה בבית הכנסת

שאלה:

האם כדי להמשיך לקיים מנין נץ במידה וחסר מנין אפשר להתפלל ללא מנין למרות שיש בית כנסת סמוך שאפשר להתפלל שם

תשובה:

שלום וברכה

להתפלל ללא מנין אין כל טעם, זה לא גם לא גורם לקיום המנין… את מי זה ישכנע לבוא?! במצב כזה, אפשר להקל להתחיל חזרת הש"ץ עם שישה שומעים ועוד ארבעה שעדיין באמצע תפילת שמונה עשרה, אף שהיא מחלוקת בין הפוסקים והשו"ע כתב שאם אין תשעה עונים קרוב ברכותיו להיות לבטלה, ועוד כיוצא בזה קולות, אבל להתפלל לגמרי ללא מנין אין כל טעם.

בהצלחה