בעל אבידה שנסע עשרות קילומטר לקבל את האבידה

שאלה:

שלום לרב .מסרתי אבידה ארנק הכולל מעות ותעודות כאשר המאבד הגיע מעיר רחוקה כדי לקבל את האבידה ומסר לי בתמורה סכום כסף האם אני אמור לשלם לו דלק ?

תשובה:

שלום וברכה,

אינך חייב לשלם לו עבור הדלק, מאחר והוא צריך לטרוח לבוא אליך כדי לקבל את האבדה. והשכר שנתן לך זה מתנה שהחליט לתת מרצונו הטוב, ואינו חייב לתת לך שכר כיון שאתה מצווה להשיב את האבדה בחינם, [מלבד שכר בטלה במקרים מסויימים].

בהצלחה.

מקורות:

המוצא חייב להשיב את האבדה בחינם, ואינו יכול לדרוש שכר, אלא אם כן בטל ממלאכתו – ראה שו"ע חו"מ סימן רסה ס"א. אבל אם נתן מרצונו הטוב, נחשב למתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1