היתה עם הבועל סמוך מאד לקבלת הגט – האם נאסרת?

שאלה:

ברצוני לשאול האם אשה שהיתה עם גבר קרוב מאוד לקבל הגט שלה פעם אחת ורוצים להתחתן, האם אפשרי? אם לא האם יש דרך בכל צורה שהיא התהווה תיקון הנעשה?

תשובה:

שלום רב,

כל אישה עד הרגע שהיא מקבל את הגט לידה היא אשת איש לכל דבר וענין. חומרת האיסור בבגידה בעוד נשואה בטוב ובנעימים לבין רגע לפני הגט הוא אותו הדבר. ולכן היא נאסרת לבעל ולבועל.

ניתן להתקשר אלי לראות אם בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות, אם כי הסיכויים קלושים.

הרב זאב ליטקה