אמירת קרבנות מנהג או חובה?

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש חיוב לומר את סדר הקורבנות כול בוקר?
ומה המקור לאימרות הללו?

תשובה:

שלום וברכה

בחז”ל הובא שאמירת פרשית הקרבנות עולה לאדם במידה מסוימת כאילו הקריב קרבן, שנאמר “ונשלמה פרים שפתינו”, כלומר כיום שאין לנו בית מקדש, אנחנו מקיימים במידת מה את חיוב הקרבן על ידי קריאת הפרשה הזו. כפי שאמרו בגמרא במנחות דף קי עמוד א: “אמר רבי יצחק, מאי דכתיב: זאת תורת החטאת וזאת תורת האשם? כל העוסק בתורת חטאת כאילו הקריב חטאת, וכל העוסק בתורת אשם כאילו הקריב אשם”.

אמירת התמיד היא חובה וכל השאר הוא בגדר מנהג, ראה שו”ע סי’ ה סעי’ ה וסי’ מח סעי’ א. כמובן שהוא מנהג חשוב שהובא בשו”ע, ואין לזלזל בו, ולכן יש להקפיד לבוא לתפילה מוקדם כדי להספיק ולומר הכלל ככל שניתן. כמו כן אמירת הקטורת עם אנא בכוח היא סגולה גדולה להעלאת התפילה ואין להפסידה, אנא בכח הוא שם בן מ"ב הממונה על העלאת התפילות.