תיקון למי שהיה עם גויה

שאלה:

שלום יש לי שאלה אני הייתי לפני כמה חודשים עם גויה לצערי ואני רוצה לעשות תיקון תשובה עכשיו התחזקתי בשמירת העניים והברית ושמעתי שצריך לצום יום אחד ולתת צדקה אפשר הדרכה בבקשה זה חשוב לי,וכמה שעות זה נקרא צום לתיקון של גויה

תשובה:

שלום רב,

עיקר הנושא בתשובה הוא לעשות תשובה כמו שצריך ולא לסיים את העניין עם צום יום אחד וצדקה. זה הדבר הכי קל. הקושי הגדול יותר הוא עשיית התשובה באופן אמיתי. ראה את דברי הרמב"ם בהלכות תשובה פ"א הלכה ב': "ומה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו', וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם שנאמר ולא נאמר עוד אלהינו למעשה ידינו וגו', וצריך להתודות בשפתיו ולומר עניינות אלו שגמר בלבו".

כלומר, עליך לקבל על עצמך שלעולם לא תשוב לחטא הזה שוב. עד שיודע תעלומות יוכל להעיד על כך שלא תשוב לזה. וכיצד מגיעים לרמה כזו. אם יודע תעלומות רואה שאתה מקבל על עצמך סייגים ומקפיד עליהם מתרחק לגמרי מכל הנושאים הללו, אז הוא יכול להעיד שהחרטה היא אכן אמיתית.