האם מותר להמשיך תפילתו באמצע קדיש

שאלה:

שלום
אדם שנמצא בעלינו לשבח ולא סיים עוד, וכבר החזן סיים ומתחילים עכשיו קדיש יתום, האם מותר לו להמשיך לומר את העלינו לשבח אפ' שאומרים קדיש? כמובן שהוא יענה אמן איפה שצריך. או שעליו להמתין ולעצור לפחות בחמשת האמנים הראשונים ורק אח"כ להמשיך? אשמח למקור אם לא קשה.
המון תודה!

תשובה:

שלום רב

נראה לחלק בענין זה בין אם הקדיש הוא מהמנין בו אתה מתפלל והוא חלק מסדר התפילה, שהואיל ויש לכוין בענייתו לא ראוי להתפלל תוך כדי כך, לבין אם שומעים קדיש ממקום אחר, שכיון שאין חיוב גמור לענות עליו, כמבואר בשו”ע בסי’ נה סעי’ כ ובהרחבה בהליכות שלמה פרק ט סעיף ח, מותר להתפלל תוך כדי כן אף שבכוונתו לענות. כמובן שאם הוא מתפלל תפילה שאסור להפסיק באמצעה לעניית אמן לא שייך נושא זה.