הפרשת תרומות ומעשרות מן המוקף – בקבוקי יין

שאלה:

שלום וברכה
יש ברשותי מס' בקבוקי מיץ ענבים שהכנתי בבית,האם ע"מ להפריש תרו"מ עלי לאחד את כולם,או שמספיק שהם כולם לפני ואני לוקח אחד ממאה מתוך אחד מהם בשיעור המספיק לכולם ואני מכווין בדעתי שההפרשה היא עבור כל הבקבוקים?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שצריך להפריש "מן המוקף" יש כאן בעיה, היות והכלים מפסיקים, בפרט שהבקבוקים סגורים באופן קפדני לשמירת טריות המוצר, וכדי שיחשב מהמוקף יש לאחד בכלים שלא מקפידים על סגירתם, ואין בזה בעיה בטריות המוצר, די בכך שהכלים נוגעים זה בזה, אך גם בזה חלק התרומה צריך לגעת בהכל].

מקורות:

ראה ביאור הגר"א יו"ד סי' שכה סק"ח, וע"ע ס' משפטי ארץ פרק יב סעי' ח-י שהאריך בזה מדברי הפוסקים.