תפילין – צבע לשמה

שאלה:

שלום אני נולדתי לבית חילוני וההיתי מחלל שבת בפרהסיא אבל היה לי תפילין ותמיד דאגתי שהם יהיו שחורות כשהלבינו צבע אותי בצבע שאני
לא בטוח שהוא כשר וגיליתי שאם מישהו מחלל שבת בפרהסיא וצובע את התפילין שלו אז זה יהיה פסול עכשו אמר לי תלמיד חכם שיש סופר סתם שקשור לאיזו שיהיא ישיבה קדושה וכל פעם שאחד מהחורים צריך תיקון או איזה משהו הוא הולך אליו אז מין הסתם הוא יהודי כשר עם אמצעים לתיקון התפילין כולל צבע ומה שצריך האם יועיל הוא יצבע לי את התפילין על המקומות שצבעתי בהם?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי על התחזקותך בדרך העולה בית א-ל! אין ספק שמעשיך רצויים ואהובים לפני בורא עולם!

למעשה, הבעיה אינה רק שהיית מחלל שבת בפרהסיה, אלא גם צביעת התפילין צריכה להיות "לשמה", לשם קדושת תפילין, מן הסתם לא היית בקי לעשות זאת לשמה, לכן כדאי בהחלט לפנות לאותו יהודי שיצבע את התפילין לשמה. כדאי גם לבדוק את התפילין אם לא נבדקו על ידי מישהו מוסמך, מן הסתם לא ניקנו במקום מהודר.

בהצלחה רבה.