אורח בבית שנוטלים ידים קודם קידוש

שאלה:

מי שנתארח אצל מי שונהג ליטול ידיו קודם קידוש ואין זה מנהג האורח איך ינהג האורח?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שינהג כמנהג המקום. הרי מנהג זה הביא הרמ"א וכתב שבמקום שכך נהגו אין לשנות.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רעא סעי’ יב שהביא את שתי השיטות, בשו”ע שם כתב שבזה שנטל ידיו גילה דעתו שהלחם חשוב בעיניו יותר מהיין ויקדש עליו, אולם במקרה שלך שהוא אורח בלאו הכי נראה שזה לא שייך, וראה בכף החיים שם ס”ק עז שהמנהג אינו כשו”ע וגם במקרה כזה מקדשים על היין ומיד אחר כך מברכים המוציא.