מוך דחוק – המשך

שאלה:

בהמשך לשאלה 199752

המקרה היה קצת שונה. התבלבלתי.

ביום ראשון שעבר אשתי עשתה הפסק טהרה ומוך דחוק ויצא טוב, למחרת ביום שני בבוקר הבדיקה יצאה לא נקייה וגם לקראת ערב כשעשתה הפסק טהרה נוסף יצא דם. ואז ביום שלישי היא עשתה הפסק טהרה ויצא טוב, רק שאת המוך היא הוציאה בטעות לפני צאת הכוכבים.
האם ההפסק שהיה ביום שלישי נחשב הפסק ביום הראשון לראייה? שהרי ערב לפני ביום שני כשעשתה הפסק ומך דחוק יצא דם, והדם במוך נתגלה אחרי צאת הכוכבים, וזה כבר יום שלישי.

שאלה שנייה- אם אשה שלא זכרה לרגע מתי ליל הטבילה זה נחשב היסח דעת??

תשובה:

שלום וברכה

לגמרי אין בעיה, שהרי גם בבוקר הבדיקה לא יצאה נקייה.

מה שלא זכרה את יום הטבילה זה לא בעיה בכלל, העיקר שלא שכחה שהיא בשעה נקיים. הנושא של היסח דעת [וגם זה רק ל24 שעות], הוא שהאשה צריכה לתת דעתה אם היא רואה דם, זה לא משנה באיזה יום היא תצטרך לטבול.