כיפה שנפלה בתפילת העמידה

שאלה:

שלום רב.
אם בתפילת העמידה בזמן כריעה, הכיפה נופלת מראשי באופן שאין באפשרותי להשיבה ללא עקירת הרגלים ממקומם, מה עלי לעשות? הכוונה בתפילת עמידה של מנחה או ערבית כשאין עלי טלית שאוכל לעטות אותה על ראשי.
(אין לי אפשרות להדק את הכיפה לשיער)
בברכה
שי

תשובה:

שלום וברכה

צריך להרים את הכיפה, לא ניתן להמשיך ולהתפלל בלעדיה, אסור להתפלל בגילוי ראש וזה גם גורם להסחת דעת מוחלטת. ואם תלך מעט אין ברירה. ראה משנה ברורה סי' צו ס"ק ז.

יש לשקול להגדיל מעט את הכיפה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    הכיפה שלי גדולה וראויה על פי התקן המחמיר…

    ואם עקרתי ממקומי, האם עלי לחזור לראש התפילה או למקום שפסקתי?

    תודה
    בברכה
    שי