מותר לשקר כדי להמנע מפירסום?

שאלה:

שלום הרב, אני מפרסם דפי פרשת שבוע ביישובי, אין לי עניין שידעו מי אני, מותר לפרגסם בעילום שם, וכאשר ישאלו אותי אם זה אני, לשקר? תודה משה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשקר בזה, כתוב בגמרא שאחד הדברים שתלמידי חכמים היו משקרים, זה לומר על דברי תורה שנשאלו בהם שאינם יודעים [כאשר השואל אינו צריך לדעת הלכה למעשה אלא סתם שואל] הרי שמותר לשקר כדי להצניע ידיעות תורניות.

אישית אני חושב שכדאי לכתוב שם, כך תקבל תגובות ותרגיש גם יותר מחוייב לרמה גבוהה.

שבת שלום

מקורות:

ראה בבא מציעא כג ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בנוסף לשיקול שכתב הרב, כדאי לכתוב שם גם מהסיבה שכשיודעים במי מדובר והוא אדם חכם ומכובד בקהילה שלו, יקבלו את הדברים הכתובים יותר ממה שהדברים נכתבים בעילום שם ולך תדע מי הוא זה ואי זה הוא שכתב אותם..