לשקר בשידוכים בדבר עקרוני רוחני

שאלה:

שלום,
חברה ביקשה ממני לשים אם אני יכולה לענות עליה בשידוכים ואמרתי בשמחה ואח"כ היא ביקשה ממני שאם שואלים אותי איזה פלאפון יש לה שאני יגיד שיש לה פלאפון כשר (באמת יש לה גם פלאפון כשר וגם סמארטפון) רציתי לדעת מה אני צריכה לענות אם ישאלו אותי את השאלה הזאת?
תודה רבה!

תשובה:

תגידי לה שכיון שהנושא הזה מאוד עקרוני לאנשים, והוא אבן בוחן משמעותי מבחינתם את רואה בזה הונאה ולא נוח לך לומר בזה דבר שאינו אמיתי, ואת מעדיפה שהיא לא תכתוב אותך ברזומה שלה.

בשורות טובות.