תרומת דם אשה אצל גבר

שאלה:

שלום לכבוד הרב
לפני יומיים הלכתי לתרום דם, ב"ה זכיתי במצווה אך לצערי לא הייתה אישה שתתרים אותי רק גבר וכעת התעורר בי מצפון האם נהגתי כראוי??

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה בודאי יש להקפיד כדברייך שאשה תעשה זאת אצל אשה וגבר אצל גבר, אבל בדיעבד שלא היה זו היתה בהחלט מצוה ואין בכך כל איסור.

להבא עדיף לברר קודם או לבוא בזמן אחר, כיון שאין כאן צורך רפואי בשבילך, ואין סיבה בשביל תרומת דם לוותר.

אדרבה, חשוב שהם ישמעו כמה שיותר על הדרישה הזו ויספקו מעצמם אפשרות לתרום דם בצניעות מירבית.

תזכי למצוות!