להצהיר בקו"ח על שליטה בשפה שאיני שולט בה

שאלה:

לכבוד הרב,
בקורות חיים בתחום שאני עוסק יש חשיבות לשפות ששולט בהן, ונהוג לציין מה רמת הידע.
תקופה ארוכה חיפשתי עבודה בתור שכיר ולא עצמאי והיה לא פשוט.
אני צריך עכשיו להגיש קורות חיים ולשלוח דרך מגייסת של קורס שאני עושה, וצריך גם לצייין מה רמת השליטה בכל שפה.
הבעיה שהשליטה בשפה האנגלית שזה בעיקר רלוונטי לדעת, לא מספיק גבוהה בעיקר לא הצלחתי למצוא מספיק זמן ללמוד כדי את השליטה הנדרשת, אני כן עובד על זה, רק שבעוד כמה שבועות אוכל להמשיך ללמוד כדי לשפר אותה ולהשיג את הרמה הנדרשת ב"ה.

השאלה אם אני חייב לציין את רמת השפה, ואם אני ארשום מה רמת השפה הנוכחית זה בוודאות ייפגע בשליחת להתמחות בתחום בתור שכיר (למרות שזה לא הכרחי לתקופה הזאת של ההתמחות ידיעת השפה, אבל כן ישפיע בקבלה למקום ההתמחות) האם אפשר לציין רמה אחרת או לרשום משהו אחר אבל לא הרמה הנוכחית (מתוך כוונה שעובד על זה שיפור – גם כל רמז שלא שולט מספיק בשפה או עובד על זה כרגע לא כדאי)?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כל שינוי בנתונים במטרה להתקבל לעבודה יש בכך איסור גנבת דעת ואיסור שקר. אם אתה מתכונן להתמחות בשפה בקרוב – לפני שתתחיל את העבודה, אולי יש להקל בדבר מאחר וההצהרה תהיה אמת. אבל אם לא בטוח שתוכל להתמחות בקרוב ממש אין לשנות בהצהרה.

בהצלחה.