מתי צריכים ליבון קל ומתי ליבון חמור?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
לא הבנתי מתי צריך ליבון קל ומתי ליבון קשה.
?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

כלים שמשתמשים בהם באש יבש ממש, כמו שיפוד ברזל תבניות תנור ועוד הכשרתם בליבון חמור, עד שיאדימו או תתקלף השכבה החיצונית. דברים שמשתמשים בטיגון עם מעט שמן, ליבון קל כמו מחבת [טפלון בלי שמן זה כבר אחרת]. אופן נוסף לליבון קל, תבנית שהשתמשו בה לחלב ובשר בהפרש של יותר מ24 שעות, שהבליעות תמיד היו "היתרא". תנור אפייה שאינו נוגע ממש באוכל גם הכשרתו בלימוד קל.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח תנא ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אוקי, תודה רבה כבוד הרב
    רק לא הבנתי איך זה נחשב יבש, כמו לדוגמה שיפוד ברזל ששמים עליו בשר כלשהו, הרי הבשר יהיה עם רוטב שמכיל שמן, כך שאיך זה נחשב יבש? ואם הוא לא יבש, אז זה בעצם דומה אולי לטיגון במחבת עם מעט שמן שזה מצריך רק ליבון קל, אז למה שיצטרך השיפוד ליבון קשה?
    אולי הכוונה אם אין רוטב בכלל על הבשר שבשיפוד?
    תודה רבה כבוד הרב, המשך יום טוב

  2. תודה רבה כבוד הרב
    שאלתי את אמי, היא נוהגת לתבל בשמן את החזה עוף ששמים על השיפוד, היא אומרת שאם לא שמים זה יבש מדי.
    גם אני נוהג לעשות כך, אני שם את החזה עוף בקערה עם שמן ותבלינים, כך שהחתיכות חזה עוף שמנוניות.
    ?