שאלה:
רציתי לשאול לגבי הכשר תנור.
בישלו בתנור אצלנו לפני שלושה ימים פיצה והיום בישלו בו בשר.. לפי מה שלמדתי התנור כרגע בגדר אסור.
רציתי לדעת מה המינימום שצריך לעשות כדי להכשיר אותו שוב לבישול, תודה
תשובה:
תוכל להכשיר באופן הבא: לנקות היטב בחומרי נקיון פוגמים, להמתין 24 שעות, ולהפעיל על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק. כיון שבתנור האוכל לא נוגע בדפנות ממש, די בהכשרה כזו. לגבי תבניות אפייה אם משתמשים בתוך 24 שעות לחלבי ובשרי אין אפשרות להכשיר.
יש להזהר מאוד על ההפרדה בין בשר וחלב בבית!
ערב טוב.
לגבי התבניות.. אם מניחים עליהם נייר אפייה יהיה ניתן לבשל עליהם?
ללא הכשרה לא ניתן, והכשרה כאמור תתכן רק אם לא בילו בהם בשר וחלב בתוך 24 שעות.
השאר תגובה