הכשרת קומקום חשמלי

שאלה:

קומקום חשמלי שהמים רותחים בו שהכניסו לתוכו שקית ניילון עם שוקולד חלבי כדי שיהיה נוזלי הגיע לחום שהיד סולדת האם הקומקום הפך להיות חלבי ואם כן איך ניתן להחזירו לםרווה כי לפעמים מערים ממנו לסיר בשרי.

תשובה:

שלום וברכה

הוא בהחלט נהיה חלבי. ההכשרה שלו בעייתית, כיון שלא ניתן להגעיל אותו כולו במים רותחים. אבל אם אתם ספרדים אין בעיה, כיון שכלי חלבי שבישלו בו מאכל פרווה – מים, למנהג הספרדים אם הוא אינו בן יומו מותר להשתמש בהם עם בשר, לאשכנזים זו בעיה, מה שצריך לעשות זה למלאות עד למעלה ולהרתיח שיגלוש על סביבותיו רק להזהר שלא יגיע מים למגעים.