נשוי לאישה שנפגעה מינית בגיל צעיר

שאלה:

בס”ד
לרב שלום
הנני בעל לאישה שנפגעה מעריות בגיל צעיר.
אנחנו שנתיים בטיפול מקצועי מיטיב, אך בתחום האישות אין כמעט אפשרות לקיים תשמיש ללא יצירת תגובה פוסט טראומטית אצל אישתי.
המלחמה על היצר היא יומיומית, ולצערי – יש בפסיקה האוסרת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.
האם אין היתר כלשהו?
תורת חיים היא לנו ואין באיסור גורף בשורה למאות ואלפים שנמצאים במצב דומה, ורוצים אף רוצים את קרבת ה’

תשובה:

שלום רב,

ההגדרת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה נאמרה רק באופן שיש גזירות. אבל איסורים ברורים לעולם יעמדו בין אם הציבור יכול לעמוד בה ובין אם לאו. כך שהמפלט למצב הלא פשוט שנקלעת אליו אינו הלכתי. לכן אם כל יחסי אישות גם כאשר אינם מלאים מעלה אצלה את התגובה הנ"ל אין לי פתרון הלכתי. וצריך להמשיך בטיפול שאתם עושים ולהתפלל שזה יעזור במהרה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נחמן, יקירי
    איך היית מרגיש אילו ח"ו לא היית יכול לקיים יחסי אישות עד שתעבור טיפול, ולאשתך לא היה סבלנות לחכות והיא הייתה דורשת גט על מנת להתחתן עם מישהו אחר?

    (אני מבין שכנראה שלא חשבת הרבה לפני שפרסמת תגובתך. הסגנון החתוך והברור אותו בחרת על מנת לייעץ מבלי לדעת פרטים – הוא דבר לא חכם)

  2. שלום רב
    ראשית רציתי להגיד לך כל הכבוד שאתה מנסה ומשתדל לשמור על הזוגיות ולבנות את השלום בית אני מבין אותך בעניין שמרת הברית והאתגר הלא פשוט ולמרות הקושי אני רק רוצה לחזק אני בטוח שכך אתה פועל אל תראה לגברת שאתה לחוץ מזה או סובל מאחר שזה עלול לגרום לה להיסגר אם נשאת אותה למרות הידיעה הזו סימן שאתה אוהב אותה מעבר לקשר הפיזי אולי אם תנסה למרות הקושי הגדול לתמוך בה רגשית וכן תרבה להתפלל על כך בלי ידיעתה אולי בעזרת השם התהליך, משך הזמן של האתגר יתקצר ותוכלו באמת לקיים ולבנות שלום בית אמתי בעזרת השם.