שליח ציבור שמתפלל לאט מידי

שאלה:

בס׳ד
בוקר טוב
שאלתי היא כדלקמן:
אנחנו מתפללים שחרית במנין של אנשים שעובדים, ומן הסתם מוגבלים בזמן. אחד משליחי הציבור מתפלל בנחת ובמיוחד בחזרה של תפילת שמונה עשרה. הדבר גורם לאי נוחות בקרב הציבור בגלל האיחור בשעת סיום התפילה שהורגלו לפני ששליח ציבור זה הגיע אלינו.
הסברנו לאדון שההארכה שלו גורמת לבעיה כי האנשים מחויבים לסיים בזמן ולצאת לעבודה.
הוא טוען שהוא לא מסוגל לקצר ומביא לנו דוגמאות של בתי כנסת אחרים אשר שם כן מאריכים ואין תלונות בעניין.
אנו מבינים אך יש כאן ציבור עובד אשר עלול שלא להגיע למנין עקב הארכת התפילה וזה מעורר מתחים בקרב הציבור הקטן (15).
יש לציין שיש 3-4 שליחי ציבור אחרים שלוקחים חלק בחזנות ואיתם אין שום בעייה.
אשמח ,בשם הציבור, לקבל תשובה בעניין.
תודה.
תשובה:

שלום וברכה

ראה, לכתחילה דוקא טוב להעמיד חזן שמתפלל כהלכה ובנחת, בספרים הובא שהטעם שהיו עשרה בטלנים – שבטלים ממלאכה בבית הכנסת, כדי שהתפילה תתנהל בצורה ראויה בנחת ובכוונה, ומי שממהר יאלץ להסתדר עם זה, אבל לא יגרמו בזיון חלילה לתפילה.

אבל כמובן, שאם יש אנשים שמתפללים בצורה ראויה במתינות סבירה המאפשרת תפילה בכוונה וכו', רק אותו אחד חדש שבא מתפלל באריכות יתר, מעבר לנדרש לתפילה באופן סביר, זה לא בסדר, ואם הוא אינו מרוצה לקהל אסור לו לעבור לפני התיבה. יתרה מזו, לפעמים האריכות שלו אינה עולה על 2 דקות, אבל ציבור אינו אוהב סחבת גם כאשר בסיכומו של דבר זה אינו עולה על מספר דקות. לכן ברור שאם כך מתפללים במנין הנ"ל, עליו להתאים את עצמו לציבור כדי שיוכל להיחשב לשליחם.