בקשות בברכת שמע קולנו או לאחר יהיו לרצון?

שאלה:

שלום
האם מותר לבקש בקשות בברכת שמע קולינו ב18 גם אם זה לוקח זמן והתפילה שלי גולשת כבר לחזרת השץ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

בדיוק מסיבה זו כתב המשנה ברורה שטוב יותר לקבוע את הבקשות לך בסיום התפילה לאחר יהיו לרצון מאשר בשמע קלנו. ראה מה שכתב בסי' קכב ס"ק ח':

"כתב בסדר היום יהיו לרצון וכו' הוא מסוגל לכמה ענינים תחלתו יו"ד וסופו יו"ד תיבותיו יו"ד ויו"ד יודי"ן ויש בו מ"ב אותיות וסודו סוד גדול לכן צריך לאומרו בנחת ולכוין ומועיל הרבה לקבל תפלתו ולא ישוב ריקם. כתב הח"א נכון וראוי לכל אדם להתפלל בכל יום ביחוד על צרכיו ופרנסתו ושלא ימוש התורה מפיו וזרעו וזרע זרעו ושיהיו כל יוצאי חלציו עובדי ה' באמת ושלא ימצא ח"ו פסול בזרעו וכל מה שיודע בלבו שצריך לו ואם אינו יודע לדבר צחות בלשה"ק יאמרנה אף בלשון אשכנז רק שיהיה מקירות לבו. וטוב יותר לקבוע תפלות על כל הענינים הצריכים לו אחר שסיים כל הי"ח מלקבעם בברכת שומע תפלה כדי שכשיצטרך לענות קדיש או קדושה יהיה יוכל לענות אחר אמירתו יהיו לרצון לכו"ע".