קידוש בשבת בבוקר לפני התפילה – נשים

שאלה:

האם בקידוש ששמע לפני שהתפלל יצא די חובת קידוש בשבת בבוקר והאם יש הבדל בין איש לאישה?

תשובה:

שלום וברכה

האיש ודאי אינו יוצא ידי חובתו בקידוש כזה, כיון שעדיין לא הגיע זמן הסעודה בשבילו, לגבי אשה, אם אמרה ברכות השחר, אם אינה מקפידה להתפלל שחרית כל יום [ספרדיה שמעיקר הדין חייבת רק תפילה אחת ביום ועושה זאת לפעמים במנחה] יש לצדד שיצאה ידי חובה, אבל אם היא מקפידה להתפלל שחרית [כגון אשכנזיה שחייבת להתפלל כל יום שחרית ומנחה, או סתם אשה שמקפידה על כך] עליה לשמוע קידוש שוב.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.