הכשרת מיחם חשמלי

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב
מיחם חשמלי שההורים והאחים שלא שומרים תורה ומצוות ישתמשו בו בשבת
איזה מצב יכול לגרום לו להיות נצרך לליבון חמור?
– ואם טיפה של משהו נוזלי ניתז עליו, איזה סוג הגעלה נצרכת בעקבות זה?
– האם מותר להם להשתמש בכוסות הטרפות שלהם, שמנוקות בסקוצ' שמשתמשים בו לבשרי וחלבי? או לפעמים מנקים אותם במדיח בו זמנית את שני הסוגים.

תודה רבה כבוד הרב, יום טוב

תשובה:

שלום וברכה

מיחם חשמלי בשום מצב אינו צריך ליבון, גם אם הוא נאסר די בהגעלה. כאשר ניתז עליו משהו בשרי מבחוץ, בדרך כלל אין צורך בהכשרה כיון שיש במים פי ששים כנגד מה שניתז, מה שצריך הוא לקנח מבחוץ ולא להוציא את המים עד שיתקרר. גם אם משתמשים בכוסות הטריפה שלהם אנחנו פוסקים בדיעבד שניצוק אינו חיבור והמיחם אינו נאסר, כמו כן הכוסות שלהם בדרך כלל אינן בני יומם [וגם אני לא בטוח שהם אכן אסורים, מי שותה בכוס בשר וחלב..]. אם הכוס אסור והיא בת יומה ועלו אדים רותחים מהכוס לברז, הברז עצמו טעון הגעלה, יש להוציא ממנו מים רותחים ובמקביל לערות עליו מקומקום חשמלי.