נטילת תרופות חלביות אחרי בשר

שאלה:

שלום,
יש לי שאלה לגבי הלכות הכשרות, ולכן אפרט את המצב לפרטים שההחלטה תהיה נכונה ומותאמת למצבי.
אני בת 37 ולפני 3 שבועות הרגשתי רע מאוד. בבדיקות גילו דלקת ריאות. הטיפול האנטיביוטי לא עזר והמשכתי לסבול מחום ממש גבוה, חולשה חזקה עד עילפון וקשיי נשימה. האנטיביוטיקה הוחלפה שוב, והיתה הטבה של יומיים כאשר לאחר מכן הגעתי למיון במצב קשה יותר מההתחלה. הוחלט לאשפז אותי ולבצע בדיקות מעמיקות הרבה יותר. קיבלתי מגוון של אנטיביוטיקות עד שהגיעו לאחת הנכונה לי. זו דלקת ריאות מסוג שונה מהרגיל ולכן לא ידעו מה מקור ההדבקה. ההחלמה קשה וארוכה. היום שוחררתי מאשפוז של 4 ימים. בנוסף, התבקשתי לקחת 3 פעמים ביום כדור מסיס במים בשם "ראולין" שהוא מכייח וכך עוזר לנקות את הריאות וכטיפול משלים לאנטיביוטיקה. הבעיה היא שהוא חלבי ואפילו חלב נוכרי שאני מקפידה לשמור. בבית חולים חוייבתי לקחת ולא היתה ברירה, השאלה איך להתנהל עכשיו בבית? ובגלל שזה חלבי וארוחת הצהריים בשרית, אני לא אוכל לקחת את זה 3 פעמים ביום..
בנוסף, יש לי פרוביוטיקה שתפקידה לשמר את מערכת העיכול בעקבות ההרס של האנטיביוטיקה לגוף. הבעיה שגם זה חלבי…
האם לוותר על הטיפול בשני הכדורים האלה, או שיש דרך בכל זאת לשלב אותם במהלך היום?
מצטערת על השאלה הארוכה והמפורטת. היה לי חשוב להעביר את הרקע.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי כדורי פרוביוטיקה הורה הגר"ש וואזנר שכיון שזה לא ראוי לאכילה וגם יש בזה רק חיידקי חלב ולא חלב ממש, זה לא נחשב חלבי וגם אין בזה בעיה של חלב נכרי. לגבי הכדור המסיס במים אינני מכיר אותו, אם יש לזה טעם כדאי להחמיר לקחת לפני האוכל [זה לא קשה, אחד בבוקר, אחד בצהריים לפני הארוחה, ואחד בערב] אם אין לזה טעם מותר כנ"ל.

רפואה שלמה!