כלים בשריים וחלביים בתנור

שאלה:

סיר בשרי שאינו בן יומו היה עם תבשיל פרווה בתנור
האם מותר אחר כך להכניס לתנור תבנית חלבית לאפיית משהו פרווה או אפילו משהו חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

הכנסת הסיר הזה שאינו בן יומו לא גורמת לתנור להיות בשרי, אבל לא הבנתי איזה מן תנור זה שמכניסים שם גם סירים בשריים וגם תבניות חלביות… מה ההיסטוריה שלו?

כדי להשתמש באותו תנור לכלים ממינים שונים וכו', יש להקפיד על כמה תנאים הכרחיים, נקיון יסודי של התנור בחומרים פוגמים, המתנה 24 שעות בין שימוש ממין זה לאחר, והפעלתו ריק על חומו המירבי שעה.

שבת שלום.