ראייה ממעיין פתוח בוסת שאינו קבוע

שאלה:

שלום וברכה,

אישה שראתה בג' תשרי, ואח"כ בא' חשון ונמשכה ראייתה למשך ארבעה ימים. האם זה נחשב שנעקר החשש ליום החודש של ג' בחודש, או שצריכה לחשוש לג' כסליו. ראיתי בספר מראה כהן שכותב שצריכה לחשוש לג' בכסליו, כי כדי לעקור צריך יום נקי לגמרי מדם. האם הדבר מוסכם? האם יש פוסקים שמקילים בזה? אשמח לקבל מקורות.

תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

הדין הזה מוסכם בוסת קבוע, שאינו נעקר כאשר היא רואה ממעיין פתוח, לגבי וסת שאינו קבוע שאני מבין שעל זה השאלה כאן, העיקר להלכה שאינה חוששת, ויש שהחמירו בזה כדעת השו"ע הרב [בעל התניא] שסבר שאפילו בוסת קבוע יש להחמיר ולחשוש באופן זה גם לוסת הראשונה.

מקורות:

על החוששים לדעת השו"ע הרב ראה מנחת יצחק ח"ח סי' עד ושבט הלוי ח"ה סי' קז, אמנם רבים תמהו על כך וגם יש שסברו שדברי השו"ע הרב אמורים כשהקדימה רק עונה אחת, אבל אם הקדימה יותר כמו בנדון השאלה הכל מודים שאינה חוששת לוסת הראשונה כיון שלא נקבעה, ראה פותח שער מילואים סו,ס לא בשם הגר"ח פאדווא, וע"ע במנחת יצחק שם שצידד אף הוא שאולי השו"ע הרב דיבר דוקא בכהאי גוונא, ונראה שהמנהג להקל בזה.