השומע את הציבור מתפללים ואינו רואה אותם, האם נחשב לו תפילה במנין?

שאלה:

שלום לרבנים האם אני לא רואה את המתפללים אבל שומע חשיב כתפילה בציבור? לא נימצא איתם באותן חדר (אין כונתי לצירוף לעשרה) אשמח למקור תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

שמיעה לבד אינה מצרפת, אבל יש בה את המעלה של תפילה בשעה שהציבור מתפללים.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' נה ס"ק נב ולעומתו שם בס"ק נז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להיפך, כל החשבון של המשנה ברורה שציינתי לך הוא להסביר שלהלכה אנחנו נוקטים שהדים של רואים אלו את אלו אינו מועיל לצירוף לעשרה, אלא רק להחשב כמתפלל במנין, ואם כן מבואר להדיא, שבלי שרואה, אפילו ששומע זה כלום, שכן כל גדרי ההלכה שנדונו שם בפוסקים איזו ראיה צריך כמה אנשים לראות וכו', הכל מדובר על הנושא הזה עצמו.