האם להענות לבקשת הבעל?

שאלה:

לבעלי יש התמכרות חזקה למין.(הוא גם התחיל טיפול לגמילה) האם עדיף שהוא יראה סרטים ע"מ לקבל את הריגושים, או שעדיף שאני ידבר איתו שיחות שמביאות לו ריגושים בטלפון. (מדובר על תקופה שהוא נמצא בחו"ל, וזה מה שמבקש ממני). מה ההלכה לגבי זה? אני אובדת עצות. יודעת ש2 הדברים כ"כ גרועים אך לא יודעת מה עדיף על פני מה. תודה רבה על העזרה.

תשובה:

שלום רב,

אסור לך לשתף איתו פעולה בידיים. כלומר, להכשיל אותו. אם הוא רוצה לחטוא זה שיקול שלו אבל לך אסור לשתף עם זה פעולה. לפי מה שאת אומרת יש לו יצרים מוגברים. אבל תרי"ג מצוות נאמר לכל אדם באשר הוא יש אנשים שמצוות ועבירות מסוימות קל להם יותר איתם ויש שקשה להם יותר איתם. באופן כללי ודאי אדם מחוייב לעשות את המירב כדי לקיים את רצון הבורא. ואמת הוא שאדם שמתגבר כאשר קשה לו יותר, שכרו רב יותר. א"כ אדם שיודע שיש לו יצרים מוגברים, ב"ה בזמנינו ניתן לטפל בזה אם ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ואם ע"י טיפולים רפואיים. ולכן, ודאי הוא מחוייב לעשות זאת, ואם אינו דואג לעצמו ונותן ליצר להפילו, הרי זה כמו אדם שהולך למקומות שאינם ראויים, ונופל שם באיסורים.