יחסי אישות עם גויה בתהליך גיור

שאלה:

טוב אני בזוגיות כבר כ4 שנים עם בת זוג שלי והיא בתהליך גיור ואני מנסה ללדמד אותה על היהדות מה שאני יודע ותפילות ומנסים לשמור שבת ומאוד קשה לנו כי אנחנו לא גרים יחד ורק בשבתות נפגשים ואני נופל בברית ורציתי לשאול עם אני נופל בברית עם גויה שתהיה אישתי בעתיד בע"ה כמה זה עברה קשה שה' יסלח לי

תשובה:

שלום רב,

העובדה שהיא תהיה אשתך בעתיד או לא, או אם היא תתגייר בסופו של תהליך או לא, אינו משנה מאומה. יחסי אישות איתה אינה רק "פגם בברית" כהגדרתך, אלא הרבה יותר משמעותי. זה נקרא "בועל ארמית" שעליו נאמר בחז"ל וברמב"ם (פרק י"ב מהלכות איסורי ביאה), דברים חמורים מאד. מה גם שאני חושב שזה מפריע להליך הגיור. תן לה ללמוד יהדות, ממי שהיא צריכה ללמוד ממנה, ולא ממך שאתה גם נכשל, ועלול גם בעתיד להיכשל בה ח"ו אם לא תחליטו להתנתק עד שהיא תסיים את הליך.