מניעה בגיל מבוגר

שאלה:

I heard that Rav Shlomo Zalman Auerbach said that women over the age of 42 should not have more children unless they really want to. Is this correct? what is the correct approach for a woman who is nearly 43 and has seven children (one boy and six girls), thank you

תשובה:

שלום רב,

אני לא שמעתי מעולם דבר כזה. ואני לא מאמין שהוא אמר כך. אישה שרוצה ילדים מעבר לגיל הזה זו זכותה המלאה, הסיכוי לילד פגוע בגלאים אלו, הוא אכן גבוהה יותר מגלאים צעירים, אולם עדיין הסיכויים נמוכים. לכן אם אישה בגיל הזה רוצה להפסיק ללדת לאחר שכבר יש לה בן וששה בנות כפי שאתה כותב, ודאי שהיא יכולה להפסיק. אבל אם היא רוצה ללדת עוד, גם בזה אין כל בעיה.