מחזיר גרושתו לאחר שהרתה ומלדה מבנק הזרע

שאלה:

השלום והברכה נשאלתי לגבי זוג שהתגרש ללא ילדים והאישה לקחה זרע מבנק הזרע בתקופת שהיתה פנויה הרתה וילדה תינוק לאחרונה הזוג רוצה לחזור ולהינשא האם יש בעיה להחזיר גרושתו כהאישה ילדה ילד מבנק הזרע ? האם יש לזה דין כאילו חיה עם גבר אחר שאז לכאורה אסורה על בעלה או שהאיסור נובע רק מעצם המעשה שהיה גילוי ערווה וכאן הילד נעשה מבנק הזרע ? מ הדין אם זה זרע של גוי או של יהודי העניין בבדיקה עדיין אנני יודע ? אשמח למשוב בהקדם

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה.

מחזיר גרושתו שהתורה אסרה הכוונה היא רק באופן שהיא נישאה למישהו אחר והתגרשה או התאלמנה ממנו, אז אסור לה לחזור לבעלה הראשון. אולם אם היא קיימה יחסי אישות בזנות – שלא במסגרת נישואין, היא לא אסור לחזור לבעלה הראשון. ראה שו"ע אבה"ע סי' י' סעי' א'. כלומר, א"כ ודאי שגם באופן שילדה מבנק הזרע – ללא יחסי אישות.