זמן עלייה לתורה

שאלה:

שלום וברכה
בנינו נהיה בר מצווה בתאריך בכב׳ באדר השנה בה׳,שזה יוצא בשבת פרשת ויקהל פיקודי
השאלה שלנו היא האם הוא חייב לעלות לתורה ביום זה,או שניתן לדחות את העלייה לתורה ביום שני לאחר מכן-כיון שאז כל אורחינו יכולים להגיע לעלייה לתורה
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם היה חל הבר מצווה שלו בשבת זו ודאי שעדיף שיעלה לתורה בו ביום הבר מצווה שלו. אולם כ"ב אדר יוצא השנה בערב שבת. כלומר, השבת זו כבר לאחר הבר מצווה. אבל בכל זאת המנהג הוא להעלותו לתורה בשבת מיד לאחר הבר מצווה. ראה שו"ת שבות יעקב ח"ב סי' קנט שכתב שגם בשבת שלאחר הבר מצווה הוא נחשב שיש לו חיוב בעליה לתורה. כמובן שאת הטקס והמסיבה תוכלו לעשות ביום שני, הוא יכול לעלות לתורה פעמיים…

רוב נחת!