למסור בסוף הקורס משוב חיובי שלא היה

שאלה:

שלום הרב
אני כרגע עובר קורס כל שהוא , ובסוף הקורס אני צריך לתת משוב על מרצה הקורס. האם אני אמור לומר את האמת הקשה במידה והיה רע מאוד ? או שמא לומר שהכל בסדר בכדי לא לפגוע לו בעבודה ומשכורת ובשמו הטוב ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לומר את האמת – אם לא נהנת.

אם אתה לא רוצה לפגוע במרצה, מותר לך לשנות מהדברים ולומר שהיה טוב מאוד.

מן הראוי שתסתייג מלמסור מידע לא נכון, אלא תציג את הדברים הטובים שכן היו, וכך אינך משנה מדיבורך, וגם לא מזיק למרצה.

בהצלחה.