מצא כסף קטן האם יכול לזכות לעצמו

שאלה:

שלום,

האם יש חילוק דבכסף קטן לא אמרינן דאדם עשוי למשמש בכיסוי בכל שעה.

תשובה:

שלום וברכה לכבוד הרב,

מטו משמיה דהחזו"א שבמעות בכל גוונא מותר ליטול לעצמו, משום דהוי תיקון חז"ל והפקר ב"ד הפקר. ולכן גם אם לא יודע כמה מעות היו בכיסו, או שמצא מטבע פחות ערך הרי שייך למוצא. וכ"כ בפתחי חושן (דיני אבדה פ"ב הערה כג). ומשמיה דהגרי"ש אלישיב אומרים שסבר שמעות בסכום קטן שאינו ממשמש בכיסו, אין היתר ליטלו לעצמו, מחשש שלא יודעים הבעלים מהנפילה ואין יאוש.

שתזכה להגדיל תורה

נפתלי בן חיים