דקדוק בהגייה נכונה בתפילה

שאלה:

שלום, האם בתפילת עמידה יש קפידא להגות את המילים בצורה נכונה או שמספיק לחתוך בשפתיים למרות שכנראה יש מילים שלא מצליחים להגות כראוי ?[אני שואל כי שמתי לב שקשה לי להגיד את המילים בצורה נכונה בלחש ] תודה

תשובה:

שלום וברכה

הדקדוק באותיות בדרך כלל אינו מעכב, כיון שמעיקר הדין מי שאמר תחילה וסוף ועיקר הברכה כהלכה, יצא ידי חובה גם אם דילג משהו באמצע. זאת בשונה מקריאת שמע ששם הוא חיוב קריאה ומעבר לצורך לדקדק היטב באותיותיה ראה סי' סא, אף שגם שם זה אינו מעכב אלא אם יש שינוי משמעות ראה שם סי' סב, דילוג אפילו של מילה אחרת מבטל את הקריאה. מה שכן הכרחי, לא רק לומר בשפתיים! יש לדבר, להוציא את המילים בפה ממש ולכתחילה גם להשמיע לאוזניו, הוצאת המילים בפה [עם רוח של דיבור] מעכבת, ועדיף לומר כך מעט בשיבוש מאשר רק בתנועת שפתיים. ואגב, אם מתפללים לאט ובנחת אפשר בנקל לומר בלי לשבש.

בהצלחה