השבת אבידה בישראל

שאלה:

האם יש חוק במדינת ישראל להשיב אבידות? אם כן מה הדין במקרה שאני מוצא אבידה עם סימן במקום שרובו גוים או לא משיבים אבידות אני חייב להרים ולהשיב?

תשובה:

שלום וברכה,

במדינת ישראל לא קיים חוק שמחייב להשיב אבדה, אולי יש חוק שיעביר את האבדה למשטרה.

על פי הדין אם מצא בזוטו של ים או שהציל רכוש בשעת סכנה שלא היה ניתן להצילם, זכה בהם המוצא. וכתב הרמ"א (סימן רנט סעיף ז) שאם גזר המלך או ב"ד שישיבו חייבים להשיב.

אם יש מנהג דינא דמלכותא להשיב אבדות חייב להשיב אבדה שיש בה סימן, למרות שנמצאה במקום שרוב העוברים שם הינם גויים. הרמ"א כתב שדינא דמלכותא מחייב להשיב אם הגביה. אך לא מצאנו שדינא דמלכותא מחייב להגביה כדי להשיב.

בהצלחה.