עלייה לתורה לילד בר מצווה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
שאלה בנוגע לעלייה לתורה לילד בר מצווה –

הילד יהיה בן 13 ביום שישי (חמישי בערב)
ביום חמישי בבוקר הוא עדיין לא 13, אז הוא לא עולה לתורה

אזי, רק ביום שבת הוא עולה לתורה? בלי עלייה לתורה לפני?
ובמידה וההורים כן רוצים לעשות עלייה לתורה ביום חמישי אז מה עושים? אפשרי לעלות ביום חמישי יום לפני שהילד יהיה בן 13 או שדוחים לשבוע הבא?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין כל אפשרות להקדים, קטן אינו עולה לתורה בשני וחמישי. תדחו לשבוע הבא.

העיקר לשנן לילד את חשיבות מצות תפילין, שלא יעבור עליו יום אחד בלי הנחת תפילין כל ימיו! ספרו לו כמה יהודים בכל הדורות מסרו נפש על קיום מצוה זו!

רוב נחת ושמחות.